ΚΥΠΡΟΣ

Παράλληλα η θητεία με τις σπουδές για τους εθνοφρουρούς

Παράλληλα η θητεία με τις σπουδές για τους εθνοφρουρούς

Τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Υπουργείου Άμυνας και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, για προσφορά, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου στους εθνοφρουρούς που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) σε Κύπρο ή/και Ελλάδα.

Ενέκρινε επίσης τη διάθεση ποσού μέχρι 36.000 ευρώ για την κάλυψη της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος εκπαίδευσης των εθνοφρουρών κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, το οποίο θα προέλθει από εξοικονομήσεις στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και Άμυνας (18.000 ευρώ από κάθε Υπουργείο).

Για τους εθνοφρουρούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με βάση τα μαθήματα που θα τους αναγνωρισθούν μετά την απόλυσή τους, "θα μειωθεί ο πραγματικός χρόνος φοίτησής τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα εισαχθούν και κατά συνέπεια, θα ενταχθούν πιο σύντομα στην αγορά εργασίας".

Επίσης, "θα είναι δυνατόν να δοθούν κίνητρα σε εθνοφρουρούς που υπηρετούν στη γραμμή αντιπαράταξης ή/και σε απομακρυσμένες στρατιωτικές μονάδες της Εθνικής Φρουράς".

Εξάλλου, με την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου, "θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου των εθνοφρουρών, με έμμεσα οφέλη σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, δραστηριοποιούμενοι προς την παραγωγική κατεύθυνση ενώ θα εξοικειωθούν οι στρατεύσιμοι στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών/μεθόδων".

Τέλος, "δυνατόν η ακαδημαϊκή εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση των στρατεύσιμων οπλιτών, να αξιοποιηθεί και επ΄ ωφελεία της Εθνικής Φρουράς, για το διάστημα που θα υπηρετούν στις τάξεις της".

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσίασαν τα «βατράχια» του Στρατού – Έτσι εκπαιδεύονται (pics)

Κρήτη: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την 40χρονη-Παραλίγο να πνιγεί

Σφακιά: Συνεχίζεται η «μάχη» για να βρεθούν οι τουρίστες που χάθηκαν

Ζευς: Οι Κρητικοί χόρεψαν… πεντοζάλι τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (pics)