ΚΥΠΡΟΣ

Kύπρος: Καθοριστικές οι τοποθετήσεις του Ερντογάν για το Κυπριακό

Kύπρος: Καθοριστικές οι τοποθετήσεις του Ερντογάν για το Κυπριακό

Οι τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του τη Δευτέρα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, θα είναι καθοριστικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η 'Αγκυρα μπορεί να στείλει τα σωστά μηνύματα κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, αν θέλει πραγματικά να εμπλακεί στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού».

Μιλώντας στο ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επίδοση επιστολής του Κυπρίου προέδρου στον Ταγίπ Ερντογάν. Αναμένουμε, είπε, είναι να δούμε πώς θα εκδηλωθεί η εμπλοκή της Τουρκίας στον διάλογο για λύση του Κυπριακού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που αφορούν την οικονομία και το χαρτοφυλάκιο του νέου Κύπριου Επιτρόπου, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης