ΚΥΠΡΟΣ

ΚΤ Κύπρου: Καθησυχάζει για φήμες περί κουρέματος

ΚΤ Κύπρου: Καθησυχάζει για φήμες περί κουρέματος

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεωρεί εντελώς ανυπόστατες τις σημερινές φήμες σε σχέση με τη βιωσιμότητα του Συνεργατικού τομέα και της Τράπεζας Κύπρου.

Οι φήμες εξαπλώθηκαν σήμερα στην Κύπρο μετά την διάδοση κακόβουλου τηλεφωνικού μηνύματος το οποίο φέρει την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς Κύπρου Δήμητρα Καλογήρου να κάνει λόγο για επικείμενο κούρεμα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κατήγγειλε στην Αστυνομία τη διάδοση κακόβουλου sms.

Η κ. Καλογήρου με ανακοίνωση καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια και "εμφαντικά διαβεβαιώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με το εν λόγω μήνυμα και το άκρως παραπλανητικό περιεχόμενο του". Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει ήδη αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξάλλου, μιλώντας στο polinis online, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το περιεχόμενο του μηνύματος είναι ψευδές και κακόβουλο ενώ τόνισε ότι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση.

Τέλος στην ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα, χαρακτηρίζει τις φήμες εντελώς ανυπόστατες και υπενθυμίζει ότι μόλις πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

Ο τομέας του Συνεργατισμού έχει αναδιαρθρωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή των καταθετών και με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής της Κύπρου τονίζει η ΚΤ τονίζοντας ότι υπάρχει επιπρόσθετο ποσό ύψους €1δισ για τυχόν μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

Φάρσες περί κουρέματος αναστατώνουν την αγορά (βίντεο)