ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική ασέβεια: Κάνουν ταβέρνα στα κατεχόμενα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου!

Τουρκική ασέβεια: Κάνουν ταβέρνα στα κατεχόμενα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου!

ΣΟΚ προκάλεσε στην ίδια και τους οικείους της το δημοσίευμα της εφημερίδας «Havadis» το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το σπίτι της κυρίας Λοϊζίδου θα μετατραπεί σε ταβέρνα

Η είδηση της μετατροπής του σπιτιού της Τιτίνας Λοϊζίδου στην κατεχόμενη Κερύνεια σε ταβέρνα, που δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Havadis", συγκλόνισε την ίδια, καθώς, όπως είπε, το σπίτι ανήκε στον παππού της, ιατρό στην Κερύνεια και η ενέργεια αυτή "αποτελεί ασέβεια, όχι μόνο προς την οικογένειά της, αλλά και προς την ιστορία της πόλης".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ιδιοκτήτης» του σπιτιού είναι κάποιος Ισμαήλ, ενώ η ίδια, η οποία ήταν η πρώτη πολίτης που διεκδίκησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) και πέτυχε αποζημίωση από την Τουρκία, δεν έχει επισκεφθεί το σπίτι της από το 2003.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο ενοικιαστής του σπιτιού, Κεμάλ Χιφτζίογλου, είπε, ότι «το σπίτι δεν το έχουμε νοικιάσει από την Τιτίνα Λοϊζίδου. Το έχουμε νοικιάσει από τον κύριο Ισμαήλ και θα αρχίσουμε άμεσα τις εργασίες, ώστε να το μετατρέψουμε σε ταβέρνα. Δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα να επιστρέψει πίσω η Λοϊζίδου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

40 χρόνια από τον δεύτερο εφιάλτη του Αττίλα (pics-vid)

Σφακιά: Δεν φαντάζεστε τι έπιασε ο ψαράς… (pic)

ΔΕΘ: Οι πρώτες εικόνες από την άδεια Θεσσαλονίκη