ΚΥΠΡΟΣ

Στον «αέρα» το ανακριτικό έργο για το οικονομικό έγκλημα

Στον «αέρα» το ανακριτικό έργο για το οικονομικό έγκλημα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ανακριτικό έργο για το οικονομικό σκάνδαλο με τη μισή ανακριτική ομάδα να θέτει τις παραιτήσεις της ενώπιον του Αρχηγού της δύναμης.

Πολύωρη σύσκεψη στη νομική υπηρεσία με στόχο να μεταπεισθούν και να μην καθυστερήσει το ανακριτικό έργο.

20 από τα 40 μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το οικονομικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών της Κύπρου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις ενώπιον του αρχηγού της αστυνομίας, εξέλιξη που προσδίδει νέα τροπή στην πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων.

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Αρχηγού, είναι όλα τα μέλη της ανακριτικής ομάδας να εργάζονται ώρες γραφείου δηλαδή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα και όχι χωρισμένοι σε βάρδιες των 12 ωρών μέρα παρά μέρα όπως είναι μέχρι σήμερα η διαδικασία.

Πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν επηρεάζει το κλιμάκιο ανακριτών μόνο σε προσωπικό επίπεδο αφού τίθεται και θέμα αποκοπής επιδόματος βάρδιας που λάμβαναν, ιδιαίτερα το επίδομα των ανακριτών την Κυριακή, ύψους περίπου €300 το μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας το ζητούμενο είναι να μην επηρεαστεί το ανακριτικό έργο.

Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Αρχηγός της Αστυνομίας με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας και τις σαφείς υποδείξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης

Σε νέα εποχή η ΚΥΠ