ΚΥΠΡΟΣ

Δεν φορολογείται το εφάπαξ-Σενάριο καταβολής σε 5 δόσεις

Δεν φορολογείται το εφάπαξ-Σενάριο καταβολής σε 5 δόσεις

Τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο σε σχέση με το εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, ούτε έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση προς την κατεύθυνση της φορολογίας του, αναφέρουν πηγές από το Προεδρικό.

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται αυτή την ώρα στο τραπέζι, το οποίο ωστόσο δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά, αναφέρει ότι, παρόλο που δεν τίθεται θέμα φορολόγησης του εφάπαξ, εντούτοις, στην εσχάτη των περιπτώσεων ενδέχεται να τεθεί επι τάπητος για συζήτηση η καταβολή του συνολικού ποσού σε πέντε ετήσιες δόσεις ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία στα δημοσιονομικά.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φορολόγηση του εφάπαξ αφορούσε στην κάλυψη του κενού που δημιουργείται από την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Φαίνεται όμως ότι, εφόσον υπάρξει τελικά ανάγκη κάλυψης του κενού, μπορεί να διευθετηθεί με την καταβολή του εφάπαξ σε πέντε ετήσιες δόσεις.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν είναι ακόμη γνωστές και αναμένεται να διαφανούν μέχρι το τέλος του μήνα, οπόταν και λήγει η διορία που έδωσε το Υπουργικό.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για όλα τα πιο πάνω προωθείται διάλογος μεταξύ κυβέρνησης κοινωνικών εταίρων.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Σε απεργία χωρίς διαπραγμάτευση η ΠΑΣΥΔΥ