ΚΥΠΡΟΣ

Ενοχή σε έξι κατηγορίες παραδέχθηκε ο πρώην διοικητής της ΚΤ Κύπρου

Ενοχή σε έξι κατηγορίες παραδέχθηκε ο πρώην διοικητής της ΚΤ Κύπρου

Ενοχή σε 6 από τις 13 κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει παραδέχθηκε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν φοροδιαφυγή.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την υπόθεση εντοπισμού 1 εκ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της θυγατέρας του Αθηνάς από την εταιρεία του Ευθύμιου Μπουλούτα, συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης παρουσίασε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα τις δύο πτυχές της υπόθεσης. Η μία αφορούσε την εκ μέρους των κατηγορουμένων εσκεμμένη παράλειψη δήλωσης στο τμήμα εσωτερικών προσόδων του ποσού των 1.000.000 ευρώ ως έσοδο της εταιρείας A.C. Christodoulou Consultants Ltd προς αποφυγή φορολόγησης του. Σε αυτή την ομάδα αδικημάτων εντάσσονται οι 6 κατηγορίες που παραδέχθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος.

Η άλλη πτυχή αφορά τον λόγο και τον τρόπο απόκτησης του πιο πάνω ποσού, καθώς και την μεταφορά του από λογαριασμό που τηρείτο στην Marfin Egnatia Bank Ελλάδος στην κυπριακή Marfin Laiki Bank. Στο παρών στάδιο, είπε ο κ. Αριστείδης, οι κατηγορίες που υπάρχουν στο καταχωρηθέν κατηγορητήριο και σχετίζονται με τη δεύτερη αυτή πτυχή της υπόθεσης αφορούν τα αδικήματα της συνομωσίας, της πλαστογραφίας και της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Τα αδικήματα που δεν παραδέχθηκαν οι κατηγορούμενοι θα εξεταστούν ενιαία με άλλα αδικήματα, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο που συνδέονται ουσιωδώς και προκύπτουν μετά από αλληλουχία γεγονότων.

Η θυγατέρα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου και ο γαμπρός του απαλλάχθηκαν όλων των κατηγοριών.

Το δικαστήριο έχει ορίσει ως ημερομηνία ακρόασης των γεγονότων και αγόρευσης της υπεράσπισης την 16η Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου έκανε λόγο για λασπολογία εναντίον του όσο ποτέ άλλοτε και τόνισε ότι ήταν και παραμένει τίμιος ενώ πρόσθεσε ότι οι 7 κατηγορίες από τις οποίες απαλλάχθηκε τον δικαιώνουν.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Μειώθηκαν κατά €328 εκατ. οι καταθέσεις τον Αύγουστο