ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχεί και η Κύπρος για τη Λιβύη

Ανησυχεί και η Κύπρος για τη Λιβύη

Ανησυχία για την αστάθεια που προκαλεί η διένεξη της Λιβύης στις γειτονικές της χώρες, εκφράστηκε σε Υπουργική Διάσκεψη στην Ισπανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς το λαό και τους θεσμούς της Λιβύης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο θέμα και ότι αναγνωρίζεται μόνο το νόμιμα εκλεγέν Κοινοβούλιο της Λιβύης και οι θεσμοί που θα προκύψουν από τις αποφάσεις του δημοκρατικά εκλελεγμένου σώματος.

"Πριν από τη μετάβασή μου στη Νέα Υόρκη, συμμετείχα, κατόπιν πρόσκλησης από τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών, στην Υπουργική Διάσκεψη που διοργανώθηκε από την Ισπανία με θέμα τις προκλήσεις για τη σταθερότητα και ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική.

Είχαν προσκληθεί και παρίσταντο τα μέλη του MedGroup της ΕΕ", είπε και υπενθύμισε ότι είναι με πρωτοβουλία της Κύπρου που ιδρύθηκε αυτή η ομάδα για να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη νότια γειτονία.

Όπως είπε, συμμετείχαν και τα αραβικά κράτη της Βορείου Αφρικής και τα άλλα κράτη που συνορεύουν με τη Λιβύη.

"Επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας και υποστήριξη μας προς το λαό και τους θεσμούς της Λιβύης. Εκφράσαμε παράλληλα την ανησυχία μας για την αστάθεια που προκαλεί η διένεξη της Λιβύης στις γειτονικές της χώρες. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο θέμα που τους αφορά, και ασφαλώς αναγνωρίζουμε μόνο το νόμιμα εκλεγέν Κοινοβούλιο της Λιβύης, εντελώς πρόσφατα, και όλους τους θεσμούς, δηλαδή κυβέρνηση, στρατό, αστυνομία, που θα προκύψουν κάτω από τις αποφάσεις του κυρίαρχου αυτού και δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος", είπε.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Aναστασιάδης-Σαμαράς συζήτησαν για τις νέες τουρκικές προκλήσεις