Κύπρος: Δεν επιστρέφει η τρόικα λόγω εμπλοκής με τα «κόκκινα» δάνεια

Κύπρος: Δεν επιστρέφει η τρόικα λόγω εμπλοκής με τα «κόκκινα» δάνεια

Δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς νέα αποστολή της τρόικας στην Κύπρο λόγω μη εξεύρεση λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Αυτό δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΔΝΤ και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για οικονομικά θέματα, Κρίστοφερ Σμαρτ.   

Στις συναντήσεις του ο υπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι παρά το «αδιέξοδο» με τα «κόκκινα δάνεια» και τις εκποιήσεις, δεν μπορεί να αναδειχτεί το συγκεκριμένο θέμα ως «μείζον» της κυπριακής οικονομίας.

Ειδικά στις συναντήσεις του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι συνομιλητές του υπογράμμισαν την «στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Κύπρου για μια σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «κάποιες καθυστερήσεις» ήταν επόμενο να σημειωθούν μέσα στο «δύσκολο πρόγραμμα» των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι το «σημαντικότερο στοιχείο» είναι ότι «η γενικότερη προσπάθεια για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με τους οποίους συζήτησε τα «επόμενα βήματα» ανάπτυξης δραστηριοτήτων της Τράπεζας στο νησί.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεύτηκαν ακόμα δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής