ΚΥΠΡΟΣ

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά ρίχνει το μπαλάκι των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά ρίχνει το μπαλάκι των διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ

Επιστολή στον Μπαν Κι Μουν απέστειλε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, μέσω της οποίας ζητάει από τον γ.γ. του ΟΗΕ να παρέμβει ώστε η ελληνοκυπριακή πλευρά να κάτσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Έρογλου, επισημαίνει την απογοήτευση του ίδιου για την απόφαση του Αναστασιάδη να μην παρευρεθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά σε καμία προγραμματισμένη συνάντηση με τους τουρκοκύπριους. Έρογλου και Αναστασιάδης θα διαπραγματεύονταν το Κυπριακό, παρουσία ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, η εξέλιξη αυτή είναι τεχνητό πρόβλημα που δημιούργησε η ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι ο ίδιος όφειλε να απευθυνθεί στον κ. Μπαν σε σχέση με τις συνομιλίες.

Στην επιστολή του ο κ. Έρογλου ισχυρίζεται, επίσης, ότι τα όσα λέγει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός είναι λανθασμένα, και χαρακτηρίζει προκλητικές τις προσπάθειες - κατά την έκφρασή του - της ελληνοκυπριακής πλευράς να στερήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.