ΚΥΠΡΟΣ

H κυπριακή κυβέρνηση αποκλείει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης

H κυπριακή κυβέρνηση αποκλείει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης

Οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης αποκλείει και καταδικάζει η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 31χρόνων από την παράνομη και μονομερή ανακήρυξη κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εκ μέρους της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ανακήρυξη κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

«Μόνο η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της θα επιφέρει ανάπτυξη, ευημερία καθώς και συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας τόσο στον τόπο μας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 31χρόνων από την παράνομη και (τουρκική) μονομερή ανακήρυξη κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Καταλήγοντας, ο Χριστοδουλίδης υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση της Κύπρου επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για συμμετοχή σε ένα ουσιαστικό διάλογο, μακριά από απειλές και εκφοβισμούς, με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης του Κυπριακού».

Σχετικές ειδήσεις