ΚΥΠΡΟΣ

Προεδρικό για παραίτηση Πέτρου:Κάποιοι να κάνουν αυτοκριτική

Προεδρικό για παραίτηση Πέτρου:Κάποιοι να κάνουν αυτοκριτική

Η Κυβέρνηση τερμάτισε την πρακτική της παροχής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Επί του θέματος της παραίτησης του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αερομεταφοροών, Χρίστου Πέτρου, τοποθετήθηκε το απόγευμα το Προεδρικό, διά του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

O κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως θα πρέπει να τονιστεί ότι από τους πρώτους μήνες της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση τερμάτισε την πρακτική της παροχής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, χωρίς την εφαρμογή βιώσιμου σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αλλά και κυριότερα χωρίς την εκ των προτέρων εξασφάλιση της απαραίτητης έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ξένους εμπειρογνώμονες που εργοδότησε η εταιρεία, για να δικαιολογήσει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού τις πράξεις άλλων που έθεσαν την εταιρεία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση που βρίσκεται τώρα. Εκείνοι που επικρίνουν την Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να απαντήσουν στον κυπριακό λαό γιατί έδιναν, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν την απαραίτητη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως χορηγία, αντί να κατηγορούν αυτούς που κατέβαλαν και καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες των ανεύθυνων πρακτικών και πολιτικών τους», κατέληξε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ