ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Βέργα: Απορρίφθηκε η έφεση της Νομικής Υπηρεσίας

Υπόθεση Βέργα: Απορρίφθηκε η έφεση της Νομικής Υπηρεσίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα (16/12/2014) την έφεση που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία, σε σχέση με την αρνητική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας MEDCON Ανδρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας NEMESIS Κυριάκου Χρυσοχόου.

Οι τρείς είχαν συλληφθεί μετά την κατάθεση Σάββα Βέργα και το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Η διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο άρχισε με δύο προδικαστικές ενστάσεις από πλευράς των εφεσίβλητων Αλέξανδρου Αλεξάνδρου, Άντη Τριανταφυλλίδη και Γιώργου Παπαϊωάννου.

Η μία προδικαστική ένσταση ήταν ότι δεν νομιμοποιείται ο Γενικός Εισαγγελέας να ασκεί εφέσεις μετά από απόρριψη αιτήματος προσωποκράτησης και η δεύτερη προδικαστική ένσταση ήταν ότι δεν έχει αντικείμενο η έφεση και είναι μόνο για ακαδημαϊκή συζήτηση γιατί δεν μπορεί μετά από 10 μέρες να εκδοθεί διάταγμα αυτών των ανθρώπων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε τη μία από τις δύο προδικαστικές ενστάσεις και συγκεκριμένα ότι η έφεση ήταν άνευ αντικειμένου.

Οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η έφεση είναι άνευ αντικειμένου ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων ότι οι ανακρίσεις δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο που βρίσκονται σήμερα αφού έχει παρέλθει ένα δεκαήμερο από την ημέρα της σύλληψης των τριών.

Εκ μέρους της Νομικής υπηρεσίας αναφέρθηκε από την εκπρόσωπο της Έλλης Παπαγαπίου και την Ξένια Ξενοφώντος της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου ότι νομιμοποιούνται την καταχώρηση της έφεσης και ότι η συζήτηση δεν ήταν μόνο ακαδημαϊκής φύσεως αλλά και ουσίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχτηκε την μία εκ των δύο ενστάσεων και συγκεκριμένα ότι η συζήτηση της έφεσης ήταν μόνο για ακαδημαϊκούς λόγους, δηλαδή ότι δεν είχε αντικείμενο η έφεση και απέρριψε την έφεση χωρίς να εξετάσει και τη δεύτερη προδικαστική ένσταση.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις