ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Διαψεύδει ο υπουργός Συγκοινωνιών τις καταγγελίες

Κύπρος: Διαψεύδει ο υπουργός Συγκοινωνιών τις καταγγελίες

Για «αδιαμφισβήτητα στοιχεία» που φέρουν τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών να είναι διευθυντής σε δύο εταιρείες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την Τράπεζα Πειραιώς, κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ΠΑΣΥΠΙ σημειώνει ότι εδώ και μερικούς μήνες ζητά την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, λόγω των "καταστροφικών δηλώσεων που έκανε για τις Κυπριακές Αερογραμμές, δημιουργώντας ζημιά στην εταιρεία, καθώς και για τη συμμετοχή του στη στημένη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, που κατέληξε στις δύο εταιρείες Aegean και Ryan Air".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχει και ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Aegean".

Η ΠΑΣΥΠΙ κατηγορεί, επίσης, τον κ. Δημητριάδη ότι, "σε πλήρη συγχορδία με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, φροντίζει τους τελευταίους μήνες με κάθε τρόπο να εξασθενήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές".

Τις καταγγελίες αντέκρουσε ο Κύπριος υπουργός, ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι έχει παραιτηθεί από τις 13 Μαρτίου από όλα τα διοικητικά συμβούλια που έχουν σχέση με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν διατηρεί οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τον Όμιλο ή άλλο οργανισμό από της αναλήψεως των καθηκόντων του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Σχετικές ειδήσεις