ΚΥΠΡΟΣ

Στο 78% της κανονικής η βροχόπτωση στη Κύπρο

Στο 78% της κανονικής η βροχόπτωση στη Κύπρο

Στο 78% της κανονικής για το μήνα ανήλθε η μέση βροχόπτωση που σημειώθηκε το Δεκέμβριο στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που εξέδωσε την Παρασκευή η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, η μέση ολική βροχόπτωση για το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου καταγράφηκε στο 92% της κανονικής και 176,1 χιλιοστά σε σύγκριση με 191,6 της κανονικής για τους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου.

Η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης για τον Δεκέμβριο ανήλθε στα 82,3 χιλιοστά, ενώ η μέση κανονική βροχόπτωση για το μήνα είναι 105,6 χιλιοστά.

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης ανήλθε στα 3,0 χιλιοστά.

Η μεγαλύτερη βροχόπτωση το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σημειώθηκε στο Λυθροδόντα με 28,3 χιλιοστά.

Ποσοστιαία, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης για το μήνα σημειώθηκε στην Αθηένου και έφθασε στο 161% της κανονικής για το μήνα, στη Λευκωσία, στην περιοχή Αθαλάσσας στο 122% και στο Κελλάκι στο 115%.

Αντίθετα, μειωμένη στο 54% της κανονικής ήταν η βροχόπτωση στον Πρόδρομο, κατά 47% στα Πλατάνια, και 63% στο Σταυρό της Ψώκας.

Όσον αφορά την βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου ως το τέλος του χρόνου αυτή ήταν αυξημένη στα 131% της κανονικής στο Γεφύρι Παναγιάς, κατά 129% στην περιοχή Αθαλάσσας της Λευκωσίας, και κατά 117% στο Λυθροδόντα.

Αντίθετα, περιορίστηκε στο 53% της κανονικής στα Πλατάνια, στο 59% στον Πρόδρομο και στο 75% στην Ξυλοτύμπου.