ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές Αερογραμμές: Οι τρεις πιθανές αποφάσεις της ΕΕ

Κυπριακές Αερογραμμές: Οι τρεις πιθανές αποφάσεις της ΕΕ

Τρία είναι τα ενδεχόμενα απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις Κυπριακές Αερογραμμές, απάντηση η οποία αναμένεται μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το πρώτο σενάριο είναι να είναι η απόφαση αθωωτική για το κράτος. Αλλά η απόφαση που θεωρείται η επικρατέστερη, θα είναι η καταδίκη της Κύπρου για τις παράνομες προς την εταιρεία ενισχύσεις και θα δίνεται το δικαίωμα στο κράτος να ανακτήσει τα 65 εκατομμύρια.

Το άλλο σενάριο είναι να είναι η απόφαση είναι αρνητική, αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις που θα θέτει η Ευρωπαϊκή επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αυτό σημαίνει η ΕΕ ότι μπορεί να δώσει χρονικό περιθώριο στην εταιρεία την οποία θα επιτηρεί, μέσω συγκεκριμένων υποδείξεων, να γίνουν στοχευμένες ενέργειες και σε ουσιαστικό χρόνο να δοθούν δείγματα προς την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στις έξι το απόγευμα έχει συγκληθεί συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να λάβει τη διαδικαστική απόφαση του κλεισίματος του κρατικού αερομεταφορέα, η αυλαία του οποίου θα πέσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με προσγείωση πτήσης από την Αθήνα.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις