ΚΥΠΡΟΣ

Ο Μπερτ Πάελς και επίσημα ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Μπερτ Πάελς και επίσημα ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενέκρινε το διορισμό του Μπερτ Πάελς στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και από σήμερα αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Ο κ. Πάελς, ο οποίος είχε διοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στις 7 Νοεμβρίου 2014 στη θέση του ΑΕΔ, έλαβε χθες την έγκριση των εποπτικών αρχών. Είναι ο πρώτος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής τράπεζας στην Ευρωζώνη, που τυγχάνει του ελέγχου και της έγκρισης του νεοσυσταθέντος Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Ο νέος ΑΕΔ της Ελληνικής Τράπεζας, ολλανδικής καταγωγής, διαθέτει εμπειρία πέραν των 20 ετών στον τραπεζικό τομέα σε έξι διαφορετικές χώρες. Συγκεκριμένα, κατείχε θέσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα της Αγγλίας, των Η.Π.Α., της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Βελγίου, κυρίως στη Citigroup και στην American Express.

Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup EMEA στο Λονδίνο, με καθήκοντα Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, έχοντας την ευθύνη επανασχεδιασμού των εργασιών της για βελτίωση των δεικτών εξόδων - εσόδων. Διετέλεσε, επίσης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Egg και Διευθύνων Σύμβουλος Λιανικής Τραπεζικής στην Αγγλία, καθώς επίσης και Διευθυντής Τομέα Ιδιωτών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Τσεχία.

Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Nijenrode της Ολλανδίας και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Διοίκηση από το American Graduate School of International Management (Thunderbird) Phoenix, Arizona.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις