ΚΥΠΡΟΣ

Σκάνδαλο κτηματολογίου: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων

Σκάνδαλο κτηματολογίου: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων

Στο φως επανέρχεται το θέμα της πολύκροτης κομπίνας με τα πιστοποιητικά έρευνας ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο.

Η Νομική υπηρεσία έδωσε οδηγίες για την έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών και διερεύνησης των πηγών προέλευσης άλλων περιουσιακών στοιχείων εναντίον υπαλλήλων του Κτηματολογίου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι φέρονται να εξέδιδαν πιστοποιητικά έρευνας ακίνητης περιουσίας ανυποψίαστων πολιτών με εικονικές αιτήσεις, έναντι αμοιβής.

Όπως ανέφερε, μετά από παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, η διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία και τη Νομική υπηρεσία προχωρεί ικανοποιητικά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις.

Ο υπουργός έκανε λόγο για περίπου 20 χιλιάδες αιτήσεις, από τις οποίες το κράτος έχασε σημαντικά έσοδα, καθώς δεν καταβάλλονταν τα προβλεπόμενα τέλη για την έκδοση των εν λόγω πιστοποιητικών έρευνας.

Σημειώνεται πως στην πλειονότητά τους, τα πιστοποιητικά αφορούσαν εγγεγραμμένα ακίνητα κατονομαζόμενων ατόμων πάνω σε παγκύπρια κλίμακα, όπου το κόστος έκδοσής τους είναι υψηλό.

Πάντως, ο κ. Χάσικος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, λόγω δυσκολιών που ανακύπτουν από της Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο κ. Χάσικος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι αν και η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή και παλαιότερα, δεν έγινε τίποτε προς την κατεύθυνση της τιμωρίας των ενόχων. Πρόσθεσε πως είναι αποφασισμένος ότι ατή τη φορά η έρευνα θα τελεσφορήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις