ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές Αερογραμμές: Αρχίζει η έρευνα της Βουλής για το λουκέτο

Κυπριακές Αερογραμμές: Αρχίζει η έρευνα της Βουλής για το λουκέτο

Προσχέδιο 18 σημείων για τους όρους εντολής και δράσης της επιτροπής της Βουλής, για τους λόγους κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών, δόθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, η σύσταση της οποίας αποφασίστηκε τηνν προηγούμενη εβδομάδα, θα αποτελείται από 12 βουλευτές, τρείς του ΔΗΣΥ, τρεις του ΑΚΕΛ, δύο του ΔΗΚΟ και από ένα βουλευτή των κομμάτων ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων, ΕΥΡΩΚΟ και Συμμαχία Πολιτών.

Η έρευνα της Ad hoc επιτροπής της Βουλής θα διεξαχθεί παράλληλα με την έρευνα που αναμένεται να εξαγγείλει εντός του επόμενου διαστήματος το Προεδρικό.

Πάντως, με βάση το προσχέδιο, η Ad hoc επιτροπή της Βουλής θα έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει το θέμα ενδεχόμενης ευθύνης ή ευθυνών για την κατάσταση την οποία περιήλθε η εταιρεία και τα γεγονότα που οδήγησαν στο τερματισμό των εργασιών της. Θα εξετάσει επίσης κατά πόσο προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες από το σύνολο των ενεργειών/παραλήψεων/γεγονότων/συνθηκών ή συνδυασμός τους, που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις