ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακή Βουλή: Κανονισμοί για το ωράριο των καταστημάτων

Κυπριακή Βουλή: Κανονισμοί για το ωράριο των καταστημάτων

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής σε 15 ημέρες θα τεθεί η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, Βότση, και Μαυρονικόλα, η οποία στοχεύει να αναγκάσει την Κυβέρνηση να καταθέσει κανονισμούς για το ωράριο των καταστημάτων και να τερματιστεί τη ρύθμιση του ωραρίου με την έκδοση διαταγμάτων.

Κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου, οι εμπλεκόμενοι με το λιανικό εμπόριο κατέθεσαν αντίθετες απόψεις με τη διαδικασία έκδοσης διαταγμάτων. Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κατά τη συνεδρία σημείωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων είναι η αιτία για την οποία το Υπουργείο δεν κατέληξε στη δια νόμου ρύθμιση του ωραρίου και κάλεσε την Επιτροπής Εργασίας όπως πριν λάβει την όποια απόφαση να προσμετρήσει το συμφέρον των καταναλωτών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώνουν ακριβότερα προϊόντα τις Κυριακές και το γεγονός ότι κάποιες οικογένειες έχουν έστω και να εισόδημα με μερική απασχόληση.

Τοποθετούμενη επί της πρότασης νόμου η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το νομοθέτημα αφορά τη διαδικασία και όχι την ουσία. Πρόσθεσε ότι με την πρόταση νόμου πάλι η Κυβέρνηση καλείται να ρυθμίσει το θέμα, αλλά αντί με διάταγμα με την κατάθεση κανονισμού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις