ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας θα αποτελεί γεγονός το 2015

Αναστασιάδης: Η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας θα αποτελεί γεγονός το 2015

Την αισιοδοξία του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2015 εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτυχία στα τεστ αντοχής έχουν αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Ο πρόεδρος, αναφερόμενος στο θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων σημείωσε ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί ενσυνείδητα η κυβέρνηση δεν κατέθεσε τους σχετικούς κανονισμούς, προσθέτοντας ότι υπάρχει επαρκής προστασία για τις ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε πως δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, εάν δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για διάλογο με ελεύθερη βούληση, ώστε να υπάρξει συμφωνία, που «δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους».

Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η παράνομη τουρκική Navtex, να αποσυρθεί το «Μπαρμπαρός», και μακράν εκβιασμών ή απειλών να επαναρχίσει ο διάλογος. Σημείωσε δε ότι σημαντική συμβολή σε αυτό έχει να διαδραματίσει η τουρκική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σήμερα (18/2/2015) ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για συνέχιση της συζήτησης της κατάστασης στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις