ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση έκρηξης στο Μαρί: Διαμαρτυρίες για απονομή χάριτος στον πρώην υπουργό Άμυνας

Υπόθεση έκρηξης στο Μαρί: Διαμαρτυρίες για απονομή χάριτος στον πρώην υπουργό Άμυνας

Από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έγιναν σήμερα (6/3/2015) συγγενείς θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2013.

Από την έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικά έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.

Οι οικογένειες των θυμάτων επισκέφθηκαν τον κ. Αναστασιάδη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη απονομή χάριτος στον πρώην υπουργό, Κώστα Παπακώστα, για λόγους υγείας. «Άλλο χάρη και άλλο συγχώρεση» δήλωσε η μητέρα των διδύμων αδελφών, Πόπη Χριστοφόρου, μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης «δεν τους έχει απογοητεύσει».

Σε γραπτή δήλωση, οι συγγενείς των θυμάτων καλούν τον Κύπριο Πρόεδρο και τον γενικό εισαγγελέα να μην απονείμουν χάρη στον κ. Παπακώστα, «αλλά να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των ευθυνών όσων δεν έχουν λογοδοτήσει».

Από τις 9 Ιουλίου 2013, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε χρόνων, ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Προχθές βγήκε από την εντατική, όπου είχε μεταφερθεί πριν από δέκα ημέρες, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Ο κ. Παπακώστας, 76 ετών, διετέλεσε αξιωματικός του κυπριακού στρατού και όταν έφθασε στον βαθμό του συνταγματάρχη μετατάχθηκε στην Αστυνομία για να οργανώσει τις ειδικές δυνάμεις. Παραιτήθηκε από τη θέση του υπαρχηγού της Αστυνομίας και εξελέγη βουλευτής με το ΑΚΕΛ. Με την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία διορίστηκε υπουργός Άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις