ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Παίρνει αποστάσεις από την Ελλάδα για να «μείνει στο ευρώ»

Κύπρος: Παίρνει αποστάσεις από την Ελλάδα για να «μείνει στο ευρώ»

Ενώ η ομοβροντία προκλητικών δημοσιευμάτων του γερμανικού τύπου κατά της Ελλάδας εξακολουθεί και η παραφιλολογία περί ενδεχόμενου Grexit επανέρχεται πιο έντονη, ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Κύπρου που, δια στόματος υπουργού Οικονομικών, σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση της, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρωζώνη.

«Η γλώσσα είναι το κοινό μας γνώρισμα αλλά η οικονομία μας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί και αυτό είναι όλο. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Το άρθρο φέρει τον εύγλωττο τίτλο "η Κύπρος παίρνει αποστάσεις από το ελληνικό ευρώ - δράμα".

Reuters

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας εντός ζώνης ευρώ δημιουργούν ένταση στην ιστορική σχέση με την Κύπρο, καθώς η Λευκωσία παίρνει αποστάσεις από την Αθήνα, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει τη θέση της στη νομισματική ένωση».

Πηγή: Reuters