ΚΥΠΡΟΣ

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Στο eurogroup διαφυλάσσω τα συμφέροντα της χώρας μου

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Στο eurogroup διαφυλάσσω τα συμφέροντα της χώρας μου

«Αρκετό κόστος έχουμε υποστεί λόγω κακών χειρισμών σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, διαμηνύοντας πως πρωταρχική του έννοια στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων της Κύπρου.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο Κύπριος υπουργός υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη των δικών της αποφάσεων και έχει δεδομένη τη συμπαράσταση της Κύπρου».

Ανέφερε ότι παρά τους εθνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, η οικονομία της Κύπρου είναι διαφορετική και ακολουθεί τη δική της πορεία. «Δεν είμαστε το ψευδοκράτος του οποίου η οικονομία είναι παράρτημα και παρακλάδι της οικονομίας της κατοχικής Τουρκίας», είπε .

Αναφερόμενος στο ΑΚΕΛ, δήλωσε πως του προκαλεί εντύπωση πως «αυτοί που έχουν πιο έντονα ενοχληθεί είναι όσοι δεν αποδέχονται καν την ύπαρξη εθνικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας».

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ακόμη πως «ουδέποτε έχουμε πει πως η οικονομία μας πάει καλά. Πηγαίνει όμως καλύτερα. Τα πράγματα δεν χειροτερεύουν, αλλά σιγά-σιγά βελτιώνονται».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις