ΚΥΠΡΟΣ

Μιλλιέτ: Στα κατεχόμενα ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank

Μιλλιέτ: Στα κατεχόμενα ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank

Μυστική επίσκεψη στα κατεχόμενα μέσω Λάρνακας έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Γκέρμαν Γκρεφ σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ όπου συμμετείχε σε συνάντηση των θυγατρικών της τουρκικής τράπεζας Denizbank.

Όπως γράφει η Μιλλιέτ η συνάντηση κρατήθηκε μυστική για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την Ε/κ πλευρά. Η συνάντηση κράτησε τρεις μέρες και ο Γκέρμαν Γκρεφ συμμετείχε την τελευταία μέρα μόνο και διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο 'Άρτεμις' στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γκέρμαν Γκρεφ προγραμμάτιζε να πάει στην συνάντηση μέσω του παράνομου αεροδρομίου 'Ερτζάν' στα κατεχόμενα αλλά τελικά το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών του συνέστησε να μεταβεί στα κατεχόμενα μέσω Λάρνακας για να μην προκληθούν αντιδράσεις στην Ε/κ πλευρά.

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Γκέρμαν Γκρεφ έκανε ομιλία κατά την συνάντηση απευθυνόμενους στους 1700 εργαζομένους της τουρκικής τράπεζας που συμμετείχαν. Ο Γκέρμαν Γκρεφ φέρεται να δήλωσε στους επικεφαλής του ξενοδοχείου ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάει διακοπές με την οικογένειά του στα κατεχόμενα. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ανέφερε ακόμη ότι ο Γκέρμαν Γκρεφ "υπέβαλε ερωτήσεις σαν να είχε πρόθεση να κάνει επενδύσεις" στα κατεχόμενα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις