ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ντενκτάς στηρίζει 'Ερογλου στις εκλογές στα Κατεχόμενα

Ο Ντενκτάς στηρίζει 'Ερογλου στις εκλογές στα Κατεχόμενα

Με την κάθοδο στο νησί του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, θα αρχίσει μια νέα διαδικασία στο Κυπριακό δήλωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας πως ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Τ/κ, πιστεύει στο «κράτος» είναι ο νυν «πρόεδρος», Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς, πρόεδρος του ΔΚ που στηρίζει την υποψηφιότητα Έρογλου, μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αμμόχωστο, όπου αναφέρθηκε και στο θέμα της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και την ΚΟΠ λέγοντας ότι πρώτη φορά ένας θεσμός αποδέχθηκε την εξουσία ενός άλλου θεσμού στο «νότο» σε ολόκληρο το νησί. Ακόμη και την εποχή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε, στο θέμα αυτό υπήρχε αρνητική προσέγγιση.

Στη Δημοκρατία του 1960, πρόσθεσε, ο αθλητισμός διοικούνταν χωριστά από τις δύο κοινότητες και σε περίπτωση λύσης, η τ/κ ομοσπονδία θα γίνει χωριστό μέλος της ΦΙΦΑ, φέροντας ως παράδειγμα το τί έγινε με την Σκωτία, Σαν Μαρίνο, Ουαλία που δεν είναι μέλη των ΗΕ.

Ισχυρίστηκε δε ότι με την κίνησή της αυτή η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει μειώσει την ισχύ της τ/κ πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών, σημειώνοντας ωστόσο ότι και τα σωματεία αποδέχθηκαν την ένταξη στην ΚΟΠ κάτω από την οποία, σημείωσε, δεν θα μπορεί να δημιουργηθεί «τ/κ εθνική ομάδα».

πηγη ΚΥΠΕ/ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις