ΚΥΠΡΟΣ

«Χωρίς θανατηφόρα τροχαία το τριήμερο» στην Κύπρο

«Χωρίς θανατηφόρα τροχαία το τριήμερο» στην Κύπρο

Χωρίς σοβαρά περιστατικά πέρασε το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα, εξαιρουμένων του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με θύμα 58χρονη από το Τσέρι, αλλά και του μικρού αριθμού τραυματισμών από κροτίδες.

Από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, επισκέφθηκαν τα επείγοντα περιστατικά πέραν των χιλίων ατόμων με αλλεργίες, γρίπη, λοιμώξεις του αναπνευστικού και μικροατυχήματα.

Ωστόσο, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε από τις 07:00 τη Δευτέρα του Πάσχα, μέχρι τις 07:00 σήμερα, αφού οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών γύρω στους 350 ασθενείς.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Φοίβος Κωστόπουλος, η προσέλευση ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝΛ κυμάνθηκε, κατά το εορταστικό τριήμερο, σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς να καταγράφεται συμφόρηση και με το προσωπικό να φέρνει εις πέρας την αποστολή του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για όσους χρειάστηκαν τις υπηρεσίες του.

Σημείωσε ότι αν και τη Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση στο ΤΑΕΠ ήταν ελαφρώς αυξημένη, εντούτοις τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, περνούσαν από τις Πρώτες Βοήθειες περίπου 300 άτομα το 24ωρο, αριθμός που κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, όπως οποιαδήποτε καθημερινή ημέρα στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Κληθείς να αναφέρει εάν έχουν επισκεφθεί φέτος το νοσοκομείο άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι δεν υπήρξαν πολλά περιστατικά από κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού.

Επίσης, ανέφερε πως δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο που παρουσιαζόταν σε προηγούμενα χρόνια και αφορούσε την προσέλευση μεγάλου αριθμού ατόμων, τα οποία υπέφεραν από την υπερκατανάλωση φαγητού ή ποτού.

ΠΗΓΗ alfanews.com.cy