ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Διορίστηκαν διεθνείς τράπεζες για έξοδο στις αγορές

Τρ. Κύπρου: Διορίστηκαν διεθνείς τράπεζες για έξοδο στις αγορές

Το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΓΔΔΧ) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε το διορισμό μεγάλων διεθνών τραπεζών για να οργανώσουν διεθνή τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και για τη στρατηγική χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την έξοδο στις αγορές κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση (4/5/2015), το ΓΔΔΧ αναφέρει ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία με πιστοληπτική αξιολόγηση B3/Β+/B-/ΒL (stab/pos/pos/stab) από Moody's, S&P, Fitch και DBRS έχει προχωρήσει στο διορισμό ως αναδόχων τραπεζών των Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG CIB, με σκοπό να οργανώσουν διεθνή τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και για τη στρατηγική χρηματοδότησης".

"Ενδέχεται να ακολουθήσει η εκτέλεση συναλλαγής, η οποία θα είναι σε ευρώ, τούτου εξαρτωμένου από τις συνθήκες της αγοράς", σημειώνει το ΓΔΔΧ του ΥΠΟΙΚ.

Mε βάση τα νομικά έγγραφα του προγράμματος των κυπριακών ομολόγων, η έκδοση χρέους δεν προωθείται για πώληση στην πρωτογενή αγορά κεφαλαίων των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις