ΚΥΠΡΟΣ

Φωκαΐδης: Κυπριακό, ενεργειακά, τρομοκρατία συζήτησε στο Ομάν

Φωκαΐδης: Κυπριακό, ενεργειακά, τρομοκρατία συζήτησε στο Ομάν

Η πρόθεση Κύπρου και Ομάν για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών τους σχέσεων επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη με τον Ομανό ομόλογό του Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al Busaidi.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσημη επίσκεψη του κ. Φωκαΐδη στο Σουλτανάτο του Ομάν ολοκληρώνεται σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στο Ομάν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για προώθηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η θαλάσσια ασφάλεια, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των νέων ασύμμετρων απειλών, καθώς και η ανάγκη συνεργασιών για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Ομανό ομόλογο του Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al Busaidi για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. Αναφέρθηκε, επίσης, στις νέες ενεργειακές προοπτικές της ανατολικής Μεσογείου και το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν για την ανάπτυξη και ευημερία των λαών της περιοχής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από τις εμπειρίες του Ομάν.

Από τις συνομιλίες διαπιστώθηκε επίσης το κοινό ενδιαφέρον των δυο χωρών για την ανάπτυξη δυνατοτήτων στον τομέα των ανθρωπιστικών αποστολών και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, καθώς και η κοινή προσέγγιση σ' ότι αφορά στην ανάγκη για ειρηνική επίλυση συγκρούσεων, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις