ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου

Λευκωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου

Τις προδικαστικές ενστάσεις των 5 φυσικών κατηγορουμένων του ΔΣ και της Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου, εκτός από μία, που αποδέχθηκε μερικώς, απέρριψε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι και ορίσθηκε η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Ιουνίου.

Κατηγορούμενοι στην ποινική διαδικασία πέραν της εταιρείας, στην υπόθεση είναι τα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας κατά την επίδικη περίοδο, Θεόδωρος Αριστοδήμου ,Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Στη ενδιάμεση απόφαση επί των προδικαστικών ενστάσεων, μία προδικαστική ένσταση έγινε μερικώς αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο το οποίο διέταξε την κατηγορούσα αρχή να υποβάλει στο Δικαστήριο και τους κατηγορούμενους διευκρινίσεις για την 3η κατηγορία.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε 5λεπτη διακοπή, η οποία δόθηκε από το Κακουργιοδικείο. Όταν επανάρχισε η δίκη, η κατηγορούσα αρχή διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της Τράπεζας τόσο κατά την ομιλία του όσο μέσω των απαντήσεων τους στις υποβληθείσες ερωτήσεις.

Μετά τη διευκρίνιση, η κατηγορούσα αρχή απάγγειλε κατηγορίες στους κατηγορουμένους στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών όρισε ως επόμενη δικάσιμο για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 2α Ιουνίου. Η υπεράσπιση ζήτησε όπως η επόμενη δικάσιμος και η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ορισθεί το Σεπτέμβρη ώστε να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για ανάκληση εμπειρογνωμοσύνης από το εξωτερικό.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Παπαδοπούλου όμως επανέλαβε ότι η υπόθεση εκκρεμεί για έξι μήνες και αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2012 και ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης και ολοκλήρωση της δίκης πρέπει να προχωρήσει.

Όρισε δε ως επόμενη δικάσιμο και έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 16η Ιουνίου.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε την προδικαστική ένσταση του 3ου κατηγορούμενου για παραπομπή νομικού ζητήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο για συναφή ζητήματα και για την ισότητα των όπλων.

Απέρριψε επίσης προδικαστική ένσταση για μη αποκάλυψη ποινικού αδικήματος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις