ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Υπόθεση αιμομιξίας ήρθε στο φως ύστερα από 23 χρόνια

Κύπρος: Υπόθεση αιμομιξίας ήρθε στο φως ύστερα από 23 χρόνια

Μια υπόθεση αιμομιξίας καταγγέλθηκε ύστερα από 23 χρόνια και αφορά αδικήματα που έγιναν μεταξύ 1992 και 1999. Η Αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτα και θα οδηγήσει σήμερα στο Δικαστήριο, τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση, βιασμό και άσεμνες επιθέσεις.

Οι ύποπτοι είναι ένας 63χρονος, οι δύο γιοι του -ηλικίας 36 και 37 ετών- και η 64χροη σύζυγός του από την Πάφο και τώρα στη Λεμεσό.
Συγκεκριμένα, τρεις κοπέλες (οι δύο ηλικίας σήμερα 29 ετών και η άλλη 34) και ένας άνδρας (27 ετών) -ανίψια του 63χρονου- αποφάσισαν, μετά από παρότρυνση ψυχολόγου, να αποκαλύψουν τον εφιάλτη τους και κατέφυγαν στην Αστυνομία. Οι καταγγελίες αφορούν αδικήματα, που φαίνεται να έγιναν μεταξύ 1992-1999, όταν οι τρεις ήταν ακόμη ανήλικοι.
«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση «με λεπτότητα και διακριτικότητα». Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του βιασμού, της απόπειρας βιασμού, της διαφθοράς νεαρών γυναίκών κάτω των 13 ετών και της άσεμνης επίθεσης εναντίον νεαρού. Οι ύποπτοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και δίνουν κάποιες δικές τους ερμηνείες.