ΚΥΠΡΟΣ

Δημοψήφισμα- Παρέμβαση Ομήρου για το ελληνικό ζήτημα

Δημοψήφισμα- Παρέμβαση Ομήρου για το ελληνικό ζήτημα

Επιστολές στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωζώνης, απέστειλε ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου για το ελληνικό ζήτημα.

Σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι τους καλεί μέσω των επιστολών, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν θεσμούς και Ελληνική κυβέρνηση σε ένα έντιμο συμβιβασμό, που θα επαναφέρει την ηρεμία και τη σταθερότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

Έχω ενημερώσει τηλεφωνικώς και την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων διαβεβαιώνοντας την για ακόμη μια φορά ότι αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό”, ανέφερε.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι δυστυχώς η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας οδηγεί την Ευρωζώνη σε αχαρτογράφητα νερά.

Πρόσθεσε ότι η επιμονή για επιβολή συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς των θεσμών, την ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα, καταδεικνύει την έλλειψη συνεργασίας και αλληλεγγύης που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ.

“Άμεση ανάγκη αποτελεί η εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης που να διασφαλίζει την ενότητα της Ευρωζώνης, τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, την κοινωνική συνοχή και να δίνει τη δυνατότητα απελευθέρωσης των παραγωγικών μονάδων της οικονομίας της Ελλάδας, επαναφέροντάς την σε τροχιά ανάπτυξης”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε ακόμη ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του Ελληνικού λαού να εκφράσει την άποψη του δημοκρατικά και ότι η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, “αποτελεί στρέβλωση και μελανή σελίδα σε αυτό που ονομάζεται νομισματική ένωση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ