ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα

Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα

«Η Κύπρος θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης διετούς διάρκειας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Χαρακτηρίζοντας «σωστή, αναγκαία και καθοριστικής σημασίας» την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει νέο πρόγραμμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί την προοπτική η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, συνεχίζοντας μια πορεία μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

«Θα προλάβουμε τα χειρότερα, αφού έχει διαμορφωθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα, σήμερα ή αύριο, εξηγώντας ότι βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών και εθνικών νομοθεσιών απαιτείται χρονοβόρος διαδικασία εξέτασης τους ελληνικού αιτήματος, επίτευξης συμφωνίας και έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι αυτό που μπορεί να κάνει το Eurogroup σήμερα είναι να ανάψει το πράσινο φως για εκκίνηση της διαδικασίας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να συμφωνηθούν οι όροι και οι παράμετροι του νέου προγράμματος και επισήμανε ότι δεν πρέπει να περιστρέφονται γύρω από νέους φόρους, αλλά από μεταρρυθμίσεις και κινήσεις εξυγίανσης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι - δυστυχώς - ο ελληνικός λαός θα υποφέρει, υποδεικνύοντας, ωστόσο, ότι μπορεί από σήμερα να σταλεί ένα μήνυμα από την Αθήνα και τους Θεσμούς, το οποίο θα συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης και της προοπτικής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων