ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης η Κύπρος

Αναστασιάδης: Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης η Κύπρος

Την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους «θεσμούς» τόνισε -μεταξύ άλλων-ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πως στόχος του διαλόγου αυτού θα είναι «να οδηγήσουν, το συντομότερο, σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, του Ελληνικού λαού και της Ευρώπης στο σύνολό της».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, υποστήριξα τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για την ανάγκη εξέτασης του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα καθώς και τη σημασία όπως η Ελλάδα λάβει, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του ιδίου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, κεφάλαια που δικαιούται ούτως ώστε να μπορεί να γίνουν επενδύσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη στη χώρα».

O κ. Αναστασιάδης κατέληξε: «Έχω την έντονη πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, και θα πρέπει με συλλογικότητα και σύνεση όλοι να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις