ΚΥΠΡΟΣ

Ξεσηκωμός εθνοφρουρών στο ΚΕΝ Λάρνακας

Ξεσηκωμός εθνοφρουρών στο ΚΕΝ Λάρνακας

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ (14/7/2015) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Λάρνακα. Δεκάδες εξαγριωμένοι εθνοφρουροί μαζεύτηκαν στην πύλη του στρατοπέδου και κτυπούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, εξαιτίας ενός επεισοδίου σε βάρος στρατιώτη που είχε προηγηθεί. Για αρκετή ώρα επικρατούσε μεγάλη ένταση στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου και πανζουρλισμός.

Κάποιοι μάλιστα στρατιώτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο και εξήλθαν του στρατοπέδου. Η κατάσταση έτεινε να βγει εκτός ελέγχου για αυτό στο μέρος κλήθηκαν δυνάμεις της στρατονομίας.. Στη θέα των στρατονόμων οι εθνοφρουροί εξαγριώθηκαν περισσότερο και τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα μέχρι να επιβληθεί η τάξη.

Για την εξέγερση των εθνοφρουρών ενημερώθηκε η ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς και το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αναμένεται να διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε αυτή η μεγάλη ένταση και τα επεισόδια, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το επεισόδιο που είχε προηγηθεί και το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά την αφορμή για το ξέσπασμα των εθνοφρουρών.

Λήξαν θεωρεί το Υπ. Άμυνας το επεισόδιο

Για το περιστατικό στο ΚΕΝ Λάρνακας διετάχθη άμεσα έρευνα από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει ότι το ΓΕΕΦ ενημερώθηκε χθες για περιστατικό που συνέβη στο ΚΕΝ Λάρνακας μεταξύ ομάδας νεοσυλλέκτων και δύο κληρωτών στρατονόμων, οι οποίοι ήταν σε υπηρεσία.

Αναφέρει, επίσης, ότι για λόγους που διερευνώνται, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των στρατονόμων και ενός νεοσυλλέκτου, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και στους υπόλοιπους.

«Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Διοικητή του ΚΕΝ και των επί καθήκοντι αξιωματικών, το όλο επεισόδιο έληξε και επικράτησε ηρεμία, τάξη και συνεχίστηκε κανονικά το πρόγραμμα λειτουργίας του ΚΕΝ. Λήφθηκε ονομαστική αναφορά και ουδείς απουσίαζε από το προσκλητήριο. Ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η ιεραρχία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ και στο ΚΕΝ Λάρνακας μετέβη άμεσα ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας», καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση του.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»