ΚΥΠΡΟΣ

Εργασιακά και φορολογικά στην ατζέντα της τρόικας στην Κύπρο

Εργασιακά και φορολογικά στην ατζέντα της τρόικας στην Κύπρο

Στο πλαίσιο της 7ης αξιολόγησης εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής οι δανειστές συζήτησαν σήμερα (16/7/2015) στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου τα εργασιακά θέματα.

Ακολούθως, άλλο κλιμάκιο των δανειστών εξέτασε στους χώρους των δικαστηρίων με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας και τους αρμόδιους δικαστές και πρωτοκολλητές τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων στο πλαίσιο της εφαρμογής και της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα.

Νωρίς το μεσημέρι άλλο κλιμάκιο των δανειστών συναντήθηκε με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο με το οποίο συζήτησε τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου.

Το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκαν επίσης φορολογικά θέματα και αργότερα συζητήθηκε με το κτηματολόγιο το θέμα έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τα οποίο σχετίζεται και με το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας λόγω χρεών του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο οποίος πώλησε το ακίνητο.

Επισημαίνεται ότι η ουσιαστική αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος από τους επικεφαλής των διεθνών δανειστών θ' αρχίσει την επόμενη βδομάδα.
Πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις