ΚΥΠΡΟΣ

Έσπεν Μπαρθ Άιντε: Επίσκεψη στα Κατεχόμενα χωριά

Έσπεν Μπαρθ Άιντε: Επίσκεψη στα Κατεχόμενα χωριά

Επίσκεψη στα μαρωνίτικα κατεχόμενα χωριά πραγματοποίησε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εγκλωβισμένους κάτοικους των χωριών Κορμακίτη και Καρπάσια.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”, με τίτλο “Επιθυμούμε και εμείς τη λύση στην Κύπρο”, κατά την επίσκεψη ο Aιντε, στην παρουσία του Αντιπροσώπου των μαρωνιτών στη Βουλή Αντώνη Χατζηρούσου, ενημέρωσε τους κατοίκους των χωριών για την πορεία του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αιντε ανέφερε ότι ο λόγος των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές του νησιού είναι για να ακούσει τις απόψεις των κατοίκων αφού, εκτός από τις θέσεις των πολιτικών, σημαντικές είναι και οι θέσεις των πολιτών, όπως είπε.

Ο κ. Αιντε είπε ακόμα ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλο το νησί.

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τους κατοίκους των δύο κατεχόμενων χωριών, είπε ότι και οι Μαρωνίτες έχουν τις δικές τους προσδοκίες για τη λύση.

Επανέλαβε ότι οι συνομιλίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ότι στις δύο πλευρές παρατηρείται ένα θετικό κλίμα.

Ο κ. Χατζηρούσος ανέφερε ότι οι Μαρωνίτες συζούν ειρηνικά με τις δύο κοινότητες και επιθυμούν και αυτοί τη λύση του Κυπριακού.

Αναφέρθηκε και στα μαρωνίτικα χωριά Ασώματος και Αγία Μαρίνα και είπε ότι οι Μαρωνίτες επιθυμούν όπως μετά τη λύση εγκατασταθούν στα χωριά τους.

Τον κ. Αιντε συνόδευαν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζα Μπάντεχαϊμ και η σύζυγος του.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις