ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Ενώπιον Κακουργιοδικείου 3 πρόσωπα για κλοπή χαρτοφύλακα με χρυσαφικά

Λεμεσός: Ενώπιον Κακουργιοδικείου 3 πρόσωπα για κλοπή χαρτοφύλακα με χρυσαφικά

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 30 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκαν χθες (21/8/2015) τα τρία πρόσωπα που είχαν συλληφθεί σε σχέση με την κλοπή χαρτοφύλακα από το αυτοκίνητο 70χρονης ιδιοκτήτριας χρυσοχοείου, ο οποίος περιείχε χρυσαφικά αξίας 250 περίπου χιλιάδων ευρώ και 15 χιλιάδες ευρώ μετρητά.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, έναν 26χρονο και έναν 56χρονο, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης, αφού σύμφωνα με την κατάθεση των δυο πρώτων, έκλεψαν το χαρτοφύλακα μετά από οδηγίες που έλαβαν από τον 56χρονο, που συνεχίζει να αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση.

Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, ο 26χρονος με εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και ο 25χρονος με εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ. Και οι τρεις παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομα τους τοποθετήθηκε στο stop list, ενώ καθημερινά θα εμφανίζονται σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής τους.

Η κλοπή του χαρτοφύλακα διαπράχθηκε στις 11 Αυγούστου, ενώ η 70χρονη ξεναγούσε τον 25χρονο, που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος ενοικιαστής, στην εξοχική της κατοικία, στην κοινότητα Λόφου της Επαρχίας Λεμεσού. Την ίδια ώρα, ο 26χρονος συνεργός του φέρεται να έσπασε το πίσω αριστερό τζάμι του οχήματος της ηλικιωμένης και να απέσπασε τον χαρτοφύλακα, ο οποίος παραμένει άφαντος, όπως και το πολύτιμο περιεχόμενο του.

Στις καταθέσεις τους οι δυο νεαροί ανέφεραν ότι την ίδια μέρα είχαν προηγηθεί δυο αποτυχημένες απόπειρες κλοπής του χαρτοφύλακα από το αυτοκίνητο, η μια έξω από την οικία της παραπονούμενης και η δεύτερη, όταν εσκεμμένα χτύπησαν το αυτοκίνητο της στη διαδρομή προς το εξοχικό, όπου της ζήτησαν να ανοίξει το χώρο αποσκευών για να δουν κατά πόσο υπήρχαν ζημιές στο όχημα της.

Οι δυο, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση τους, παρέδωσαν το χαρτοφύλακα στον 56χρονο, ο οποίος τους έδωσε ως αμοιβή το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ έκαστος, με το οποίο προχώρησαν στην αγορά δυο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, ο 56χρονος, που είναι επίσης χρυσοχόος, να έλιωσε το χρυσό, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκαν σύνεργα επεξεργασίας χρυσού.

πηγη ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις