ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Αποναρκοθέτηση στα Κατεχόμενα

Ακιντζί: Αποναρκοθέτηση στα Κατεχόμενα

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ομάδας πυροτεχνουργών των ΗΕ για αποναρκοθέτηση της περιοχής όπου σχεδιάζεται να γίνει η διάνοιξη του οδοφράγματος της Λεύκας, όπως δήλωσε σήμερα (3//2015) ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε παράλληλα ότι οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ η ομάδα των πυροτεχνουργών θα παραμείνει στο νησί μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης συναντήθηκε με τον «δήμαρχο» Λεύκας και οργανωμένους πολίτες από την περιοχή, ενώ σε δηλώσεις αμέσως μετά, είπε ότι η επισκευή του δρόμου αναμένεται να ακολουθήσει μετά τον καθαρισμό της περιοχής από νάρκες. Επανέλαβε παράλληλα την πολιτική βούληση για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Συμπλήρωσε ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος της Λεύκας φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου, ενώ για το οδόφραγμα της Δερύνειας, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα κατάληξη, καθώς η τ/κ πλευρά προτείνει εναλλακτική διαδρομή, λόγω ανησυχιών που εγείρει ο κατοχικός στρατός.

Στο μεταξύ, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχε με την Διοικήτρια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Κριστίν Λουντ, πήρε τη διαβεβαίωση ότι από τα 28 ναρκοπέδια που υπέδειξε η ε/κ πλευρά στον Πενταδάκτυλο - ως μέρος των ΜΟΕ - τα 25 είναι καθαρά.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις