ΚΥΠΡΟΣ

Kαύσωνας το Σαββατοκύριακο στη Κύπρο

Kαύσωνας το Σαββατοκύριακο στη Κύπρο

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα.

Σύμφωνα με τον Κλιματολόγο Αντρέα Χριστοδούλου το εποχικό θερμικό χαμηλό, που καλύπτει εκτεταμένη περιοχή της ΝΔ Ασία και που εκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, εξασθενεί σταδιακά.

Ο καιρός θα γενικά αίθριος παντού με συνεχή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές καθ’ όλη τη βδομάδα μόνο περιορισμένη ανάπτυξη τοπικής νέφωσης στο εσωτερικό και τα ορεινά τις θερμότερες ώρες της ημέρας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αυτή τη βδομάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κοντά ή ψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή - γύρω στους 36-39 C στο εσωτερικό, από 32 μέχρι 37 C στα παράλια και μεταξύ 27 και 32 C στα ψηλότερα ορεινά.

Βόρειο ρεύμα αέρος θα επικρατεί στην περιοχή της Κύπρου μεταξύ Σαββάτου και Τετάρτης στις περισσότερες περιοχές. Άνεμοι μέτριοι γενικά και τοπικά ισχυροί τις πρώτες μέρες (Σάββατο-Κυριακή) με εξασθένηση τη Δευτέρα-Τρίτη. Στα παράλια θα αναπτύσσονται ασθενείς μέχρι μέτριες θαλάσσιες αύρες κατά τις απογευματινές ώρες την περίοδο Σάββατο μέχρι Τρίτη. Οι άνεμοι θα καταστούν δυτικοί από την Τετάρτη απόγευμα μέχρι την Παρασκευή σε όλες τις περιοχές, ασθενείς μέχρι μέτριοι στο εσωτερικό, μέτριοι μέχρι δυνατοί στα παράλια. Τις νυκτερινές ώρες θα επικρατεί άπνοια στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί άνεμοι.

Τα επίπεδα υγρασίας θα είναι τις πρώτες μέρες (Σάββατο-Κυριακή) κανονικά για την εποχή αλλά θα έχουν τάση αύξησης από τη Δευτέρα. Στα νότια παράλια είναι υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες ή χαμηλή νέφωση τις πρωινές ώρες.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις