ΚΥΠΡΟΣ

Προσωπικές πινακίδες στα οχήματα των Κυπρίων οδηγών

Προσωπικές πινακίδες στα οχήματα των Κυπρίων οδηγών

Το νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες οχημάτων, να εξασφαλίζουν προσωπικές πινακίδες στα οχήματά τους αντί τις συμβατικές που ισχύουν μέχρι σήμερα ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα,κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε τους περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2015.

Οι προσωπικές πινακίδες, θα πρέπει να περιέχουν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών και θα είναι προσωπικοί, υπό την έννοια ότι ο κάτοχος ενός οχήματος που τις αποκτά (θα γίνεται διαδικασία πλειστηριασμού) θα μπορεί να τις μεταφέρει στο επόμενό του όχημα ή ακόμα και να τις πωλήσει σε τρίτο πρόσωπο, πάντα μετά από έγκριση.

Η νομοθεσία επιτρέπει μόνο τη δημοπράτηση διακριτικών σημείων ταυτότητας (πινακίδων) ενός συγκεκριμένου οχήματος για την τρέχουσα γραμματοσειρά. Δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος, στα πλαίσια πλειστηριασμού που γίνεται διαδικτυακά, μπορεί να αγοράσει το δικαίωμα επιλογής αριθμού της τρέχουσας σειράς.

Τα τρία γράμματα είναι καθορισμένα και επιλέγεις αριθμό από το 1 μέχρι το 999 (με εξαίρεση το 13, 69 και 666 που δεν διατίθενται σε αυτοκίνητα).

Με τους εν λόγω τροποποιητικούς Κανονισμούς ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

(α) Δημοπράτηση ιδιωτικών αριθμών αυτοκινήτων (συνδυασμού γραμμάτων και αριθμών για χρήση σε προσωπική πινακίδα).
(β) Χρώμα πινακίδας οχήματος εκμισθούμενου άνευ οδηγού (ενοικίασης – Ζ) από κόκκινο σε άσπρο.
(γ) Χρώμα πινακίδας και γραμμάτων κυβερνητικών οχημάτων, από πορτοκαλί και μπλε, σε άσπρο και μαύρο, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις