ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία θα ζητήσει από Κέρι και Μπάιντεν

Αναστασιάδης: Άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία θα ζητήσει από Κέρι και Μπάιντεν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, ώστε να βρεθεί λύση στο Kυπριακό, είναι το μήνυμα που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες αργά το βράδυ στο Σικάγο, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η τοπική Κυπριακή Αδελφότητα για την 60ή επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

"Μπορεί να είμαι καλής θελήσεως και να θέλω να λύσω το Κυπριακό, μπορεί ο Μουσταφά Ακιντζί να μοιράζεται μαζί μου το όραμα της επανένωσης της πατρίδας, όμως στην Τουρκία εναπόκειται". τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι αξιοποιείται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε εκείνα τα οποία θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της λύσης, να συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν είναι αρκετό να λέμε ότι δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από το απόλυτο, αφού όπως τόνισε ο κίνδυνος της τουρκοποίησης είναι υπαρκτός αν δεν εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Πηγή: philenews

Σχετικές ειδήσεις