ΚΥΠΡΟΣ

Στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο (pics)

Στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο (pics)

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 55ης Επετείου Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, στον Στρόβολο.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελική πρόβα

Η πρόβα τζενεράλε πραγματοποιήθηκε χθες στον δίαυλο της αεροπορικής βάσης στη Λακατάμια. Στην πρόβα συμμετείχαν τα πεζοπόρα και τα μηχανοκίνητα τμήματα που θα παρελάσουν εκτός από τα άρματα μάχης. Οι πρόβες για τα άρματα μάχης πραγματοποιήθηκαν εντός στρατοπέδου για να αποφευχθεί η μετακίνησή τους στη Λευκωσία για δεύτερη ημέρα εκτός από την ημέρα της παρέλασης. Η χθεσινή τελική πρόβα πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλλη. Στον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης θα εκτελεστούν 21 βολές.

Φωτο: Λούκας Πάρπας

ΠΗΓΗ philenews.com