ΚΥΠΡΟΣ

Τέλος στα κινητά στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου

Τέλος στα κινητά στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου

Μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αναμένεται να εγκατασταθεί στις Κεντρικές Φυλακές σύγχρονο σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων.

Αυτό αποκάλυψε με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το κονδύλι για την αγορά του.

Είπε επίσης ότι αναμένεται γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την εγκατάσταση αψίδας, στην είσοδο των φυλακών, η οποία με ιονίζουσα ακτινοβολία θα ανιχνεύει ναρκωτικά.

Οι συγκεκριμένες αψίδες, ανέφερε ο κ. Νικολάου, οι οποίες χρησιμοποιούνται και στα αεροδρόμια είναι ο μόνος μηχανισμός με τον οποίο μπορεί να ελεχθούν αποτελεσματικά τα πρόσωπα που εισέρχονται στο χώρο των φυλακών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε επίσης έντονη δυσαρέσκεια για δημοσιεύματα που αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε χθεσινό δημοσίευμα που αφορούσε κατ' ισχυρισμό βιασμό, ο οποίος είπε ο κ. Νικολάου δεν έγινε, σύμφωνα και με γνωμάτευση του ιατροδικαστή, αλλά και παραδοχή του προσώπου που υπέβαλε την καταγγελία.

Διερωτήθηκε, τι εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα και γιατί η εφημερίδα έγραψε για προσπάθεια συγκάλυψης από τον Υπουργό.

Πηγή: philenews