ΚΥΠΡΟΣ

Νέα έξοδος της Κύπρου στις αγορές μέσα στο Νοέμβριο

Νέα έξοδος της Κύπρου στις αγορές μέσα στο Νοέμβριο

To Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ετοιμάζεται πυρετωδώς για 3η έξοδο της Κύπρου στις αγορές μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το ομόλογο που θα εκδοθεί, θα είναι αξίας όχι λιγότερης των 500 εκατομμυρίων και όχι περισσότερης του 1 δις ευρώ. Η ψαλίδα κλείνει στο εύρος των 600 – 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά την ημερομηνία που θα εκδοθεί, η 15 Νοεμβρίου φαντάζει "ουτοπική” λόγω Σαββατοκύριακου, άρα 13 Νοεμβρίου είναι η πιο πιθανή ή έστω η 16η Νοεμβρίου ως καταληκτική.

Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης, η τρίτη έξοδος της Κύπρου στις αγορές από την έναρξη της κρίσης θα σηματοδοτήσει ίσως την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Κύπρο.

«...Είναι στους σχεδιασμούς μας νέα πράξη δανεισμού από τις διεθνείς αγορές το επόμενο διάστημα, σε χρόνο που θα καθοριστεί και αυτό θα σηματοδοτήσει ίσως την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνη προς την Κύπρο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης με ασφάλεια και με το σωστό τρόπο του κυπριακού μνημονιακού προγράμματος στις αρχές του 2016».

www.sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις