ΚΥΠΡΟΣ

Το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Σε ένδειξη τιμής προς τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη 5/11 να δώσει το όνομά του στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο έλαβε υπόψη πως ο Γλαύκος Κληρίδης, εκτός από το γεγονός ότι διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το 1993 έως το 2003, «υπήρξε πολιτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και συνέδεσε το όνομά του με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Σύμφωνα με την απόφαση, η διεθνής ονομασία του Αερολιμένα Λάρνακας ως έχει σήμερα και χρησιμοποιείται στα επίσημα έγγραφα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, δεν θα αλλάξει. Απλώς, θα αναρτηθούν πινακίδες με τη νέα ονομασία, στο κτίριο του αεροδρομίου.

Στην απόφαση αντέδρασε το ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιώργο Λουκαϊδη να δηλώνει: «Ακόμη και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους». Όπως σημείωσε, πρόκειται για λανθασμένη απόφαση, η οποία λήφθηκε μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις.