ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Δεν επηρεάζονται νοικοκυριά-ΜΜΕ από τον νόμο περί πώλησης δανείων

Τρ. Κύπρου: Δεν επηρεάζονται νοικοκυριά-ΜΜΕ από τον νόμο περί πώλησης δανείων

Η νομοθεσία που ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων για την πώληση δανείων, δεν επηρεάζει δάνεια νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υποστηρίζει η Τράπεζα Κύπρου, τονίζοντας πως οι μικροί δανειολήπτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Καμία πρώτη κατοικία σε χέρια τραπεζιτών, διαμήνυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας, Μιχάλης Περσιάνης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η νέα νομοθεσία για πώληση δανείων, ενισχύει την εργαλειοθήκη της τράπεζας για τις δύσκολες περιπτώσεις μεγάλων δανειοληπτών.

Ανέφερε ότι θα γίνει κάποια ανάλυση των όσων ψηφίστηκαν από τη Βουλή την Πέμπτη, καθώς υπάρχει μια μικρή ασάφεια σε ορισμένα σημεία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν πρόκειται να επηρεάσει πρώτες κατοικίες ή στεγαστικά δάνεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μικρών δανειοληπτών η τράπεζα έχει πολύ πιο ελκυστικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς να επηρεάζουν τον δανειολήπτη.

Ωστόσο είπε σε περιπτώσεις μεγάλων δανείων, για παράδειγμα ξενοδοχείων, τότε ένας ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αγοράσει μερίδιο μετοχών στην επιχείρηση και παράλληλα να συμβάλει στην εξυπηρέτηση του δανείου. Η προοπτική άφιξης ενός επενδυτή ανέφερε, δημιουργεί άλλα κίνητρα στον δανειολήπτη.

Τέλος είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναδιαρθρώσεων που αριθμούν τις 15 χιλιάδες, εξυπηρετούν πλέον κανονικά τα δάνεια, αποδεικνύοντας ότι και η ποιότητα των αναδιαρθρώσεων είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις