ΚΥΠΡΟΣ

Υπ. Μεταφορών Κύπρου: Οι κάμερες στους δρόμους θα μειώσουν τα δυστυχήματα

Υπ. Μεταφορών Κύπρου: Οι κάμερες στους δρόμους θα μειώσουν τα δυστυχήματα

Την πεποίθηση ότι η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος φωτοεπισήμανσης θα συμβάλει στη μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΣΟΑ) στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης Ιωνάς Νικολάου, είπε ότι πρέπει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου το σύστημα να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Η αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων, κατά τη φετινή χρονιά, σημείωσε, τους ανησυχεί ιδιαίτερα και θεωρεί ότι οι κάμερες θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση τους.

Ο κ. Δημητριάδης χαιρέτισε, παράλληλα, το γεγονός ότι σύντομα θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για το νάρκοτεστ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι λήφθηκε απόφαση, για την από κοινού αγορά του εξοπλισμού από τα Υπουργεία Μεταφορών και Δικαιοσύνης.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη της προσφοράς για την αγορά των εν λόγω μηχανημάτων, αφού προηγηθεί φυσικά, η ψήφιση του νομοσχεδίου», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας του ΣΟΑ, συζητήθηκαν επίσης επιμέρους λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορά στην ιατρική εξέταση των οδηγών που είναι άνω των 70 ετών.

«Είναι σημαντική η εφαρμογή του νομοσχεδίου και η έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών για οδηγούς άνω των 70 ετών, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ο τομέας της οδικής ασφάλειας» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Συζητήθηκε, τέλος, το θέμα της μετάθεσης της θεωρητικής εξέτασης των οδηγών στον ιδιωτικό τομέα. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ετοιμασίας των όρων των προσφορών.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις