ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Συνέχεια της δίκης για την υπόθεση ΣΑΠΑ την 1η Δεκεμβρίου

Πάφος: Συνέχεια της δίκης για την υπόθεση ΣΑΠΑ την 1η Δεκεμβρίου

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ φαίνεται ότι κατέληξε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε προχθές ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, ο λογιστής, συνεργάτης της Νομικής Υπηρεσίας, Χρήστος Μαλέκκος.

Ο άνθρωπος που επεξεργάστηκε τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων–κλειδιά που συνδέονται με την πολύκροτη υπόθεση, κλήθηκε από την κατηγορούσα αρχή να παρουσιάσει τα ευρήματα του.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, οι πέντε κατηγορούμενοι πήραν μίζες για την Α και Β φάση του αποχετευτικού που ανέρχονται συνολικά στο 1 εκατομμύριο 655 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, από το 1997 μέχρι το 2014 κατατέθηκαν σε μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων τα εξής ποσά:

Βάσος Βασιλείου: 196.000 ευρώ
Γιώργος Μιχαηλίδης: 183.000 ευρώ
Ευστάθιος Ευσταθίου: 398.000 ευρώ
Φειδίας Σαρίκας: 203.000 ευρώ
Γιώργος Σιαηλής: 14.842 ευρώ

Τα στοιχεία προέκυψαν από ανάλυση τραπεζικών δεδομένων για περίοδο 15 ημερών πριν και μετά τις ημερομηνίες ανάθεσης και υπογραφής του κάθε συμβολαίου. Λόγω της φύσης της έκθεσης ως λογιστικό έγγραφο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν ήταν σε θέση να αντεξετάσουν τον μάρτυρα κατηγορίας και ζήτησαν χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να αξιολογήσουν τα δεδομένα, με τη συμβολή ελεγκτικών οίκων.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Η συνέχιση της υπόθεσης ορίστηκε για την 1η και 2η Δεκεμβρίου.

Το δικαστήριο διέταξε όπως οι 5 παραμείνουν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν, πλην του Φειδία Σαρίκα ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια να ταξιδέψει αύριο στο εξωτερικό προκειμένου να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε, πάντως, στην απουσία του Ευστάθιου Ευσταθίου ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις