ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν εμπλεκόμαστε στα εργασιακά Κεντρικής Συνεργατικής

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν εμπλεκόμαστε στα εργασιακά Κεντρικής Συνεργατικής

Δεν είχε και δεν έχει καμία εμπλοκή στις εργασιακές διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Κεντρικής Συνεργατικής και ΕΤΥΚ, δηλώνει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών μετά την ανακοίνωση της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει, δεν τέθηκε ενώπιον του υπουργείου Οικονομικών οποιαδήποτε πρόταση για έγκριση ή απόρριψη. «Η στάση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας έναντι οποιασδήποτε πρότασης παραμένει αποκλειστική ευθύνη της Επιτροπείας και της διεύθυνσης της Τράπεζας».

Από την Κεντρική Συνεργατική αναφέρεται πως αν και διαφωνούν, η απόφαση της συντεχνίας είναι σεβαστή. «Ως διεύθυνση του Συνεργατισμού αναγνωρίζουμε πλήρως τις θυσίες που έχει κάνει το προσωπικό και τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για να οδηγήσουμε το Κίνημα σε ανοδική πορεία. Για εμάς, το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού και θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε και να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα και την ανέλιξή του».

Καταβάλαμε, προστίθεται, κάθε δυνατή προσπάθεια για θετική κατάληξη σε αυτό το στάδιο των εργασιακών διαπραγματεύσεων και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, παραμένοντας πάντα στη διάθεση των ανθρώπων του Συνεργατισμού και των οργανώσεων που τους εκπροσωπούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα θα λειτουργήσουν κανονικά και βασικές λειτουργικές εργασίες δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.

Σχετικές ειδήσεις